Arbitratge de consum

En les vendes al detall, els clients poden reclamar a través de les juntes arbitrals de consum.

Arbitratge de consum

Si la vostra empresa ven a consumidors finals i sorgeix una discrepància amb algun d’aquests, és possible que aquest us presenti una reclamació a través d’una junta arbitral de consum. I podeu acceptar o no aquest arbitratge, ja que es tracta d’un sistema voluntari. No obstant això, heu de tenir en compte els aspectes següents:

  • Si us vau adherir de manera voluntària a l’arbitratge de consum, ara no us podreu negar a que la junta resolgui la reclamació. Algunes empreses s’adhereixen a aquest sistema arbitral, i això els dona dret a utilitzar un distintiu acreditatiu oficial.
  • Però si no us hi vau adherir, ara haureu de manifestar si accepteu o no l’arbitratge. Si no l’accepteu, no hi haurà cap conseqüència negativa per a la vostra empresa: l’assumpte s’arxivarà i el client, si vol continuar amb la reclamació, haurà d’acudir als tribunals.

Si finalment accepteu l’arbitratge, el laude final és obligatori (totes dues parts podran exigir que es compleixi) i les possibilitats de recórrer-lo són escasses (ja que, en general, només és recorrible per qüestions formals).

Acceptar l’arbitratge us permetrà resoldre el tema de manera econòmica i ràpida (no necessiteu advocat i el procediment sol ser més ràpid que la via judicial). A més, l’adhesió prèvia al sistema arbitral pot ser un reclam comercial per a donar més confiança als vostres clients. Però si la primera resolució no us és favorable i voleu tenir la possibilitat de recórrer (per exemple, perquè la quantitat reclamada és elevada), en general els tribunals us oferiran més possibilitats de recurs.

 

 


Suscríbase a nuestra newsletter para estar siempre informado.