Autònoms que treballen al seu domicili

Després de la crisi sanitària, molts professionals han deixat el local que ocupaven i treballaran des de casa

Autònoms que treballen al seu domicili

Si comenceu a desenvolupar la vostra activitat econòmica des del vostre habitatge habitual, us podreu deduir a l’IRPF les despeses de titularitat i subministraments que corresponguin a la part que utilitzeu per a aquest fi. En concret:

  • Podreu deduir les despeses de titularitat en proporció a la superfície que utilitzeu en l’activitat.
  • Respecte a les despeses per subministraments —aigua, llum, gas, telèfon, etc.—, Hisenda és més restrictiva: calculeu també les que corresponen en proporció a la superfície utilitzada, però només us podreu deduir el 30% d’aquesta part proporcional.

El fet de ser propietari del 100% de l’immoble o de ser-ne copropietari juntament amb el vostre cònjuge no afecta aquest càlcul, però si en sou copropietari juntament amb una persona que no és el vostre cònjuge, només us podreu deduir les despeses de titularitat que corresponguin a l’habitació en la part proporcional que correspongui a la vostra participació a l’habitatge.

 

Finalment, també haureu de tenir en compte l’impacte que aquesta situació tindrà en la deducció per adquisició d’habitatge habitual —si és que l’esteu aplicant—: aquesta deducció deixarà de ser aplicable per la part proporcional de la superfície dedicada a l’activitat.

 

 

Els nostres professionals analitzaran l’impacte fiscal que, en el vostre cas concret, pot tenir el desenvolupament de l’activitat en el propi domicili.

 

 


Suscríbase a nuestra newsletter para estar siempre informado.