Control de pagaments en efectiu

Una de les prioritats d'Hisenda és comprovar els pagaments en efectiu.

Control de pagaments en efectiu

El Pla de Control Tributari estableix que Hisenda prioritzarà les comprovacions en aquells sectors amb alt risc d'existència d'economia submergida i que posarà un èmfasi especial a verificar si s'han efectuat pagaments en efectiu per sobre dels límits legals. Recordi que aquests límits són els següents:

  • 1.000 euros en operacions en què una de les parts sigui empresari o professional.
  • 10.000 euros si el venedor és un empresari i el pagador és un particular no resident a Espanya.

Si la seva empresa és objecte d'una d'aquestes comprovacions, Hisenda li remetrà un requeriment en què li sol·licitarà la informació següent:

  • Llibres registre de factures emeses i còpia de les factures i pressupostos emesos per un import superior a 1.000 euros.
  • Justificants de com ha cobrat totes les factures superiors a 1.000 euros.
  • Identificació del TPV del seu negoci i del compte corrent en què rep els cobraments.

Amb aquesta informació, i entre altres coses, Hisenda verificarà que totes les operacions de més de 1.000 euros han estat cobrades a través del banc (per transferència, ingrés en compte, TPV...) i que els pressupostos emesos per més de 1.000 euros coincideixen amb les factures emeses (si algun ha estat “fraccionat” en diverses factures de menor quantia, que tots els cobraments es poden justificar).

 

Si Hisenda li remet algun requeriment d'informació o inicia algun tipus de verificació o comprovació cap a la seva empresa, els nostres professionals li assessoraran sobre la millor manera d'actuar.