Es pot reduir l'import de la sanció

Les multes de la Inspecció de Treball es poden reduir fins a un 40% si es compleixen determinats requisits.

Es pot reduir l'import de la sanció

La Inspecció de Treball pot estendre actes d’infracció i imposar sancions per incompliments de normativa en matèria de relacions laborals, Seguretat Social o prevenció de riscos laborals, entre altres matèries.

Un cop finalitzades les actuacions inspectores, l'empresa rebrà l'acta d'infracció, en la qual s'indicarà l'import de la multa, les possibilitats d'impugnació, l'òrgan on dirigir el recurs i els terminis per fer-ho, a més d'informar de l'opció d'acollir-se a una reducció de l'import de la multa.

La multa només es pot reduir quan la sanció tingui caràcter exclusivament pecuniari i es pot sol·licitar un descompte del 40% sempre que es compleixin els requisits següents:

  • Ingressar la quantia deguda dins del termini.
  • Renunciar explícitament a la impugnació de l'acta d'infracció mitjançant al·legacions, recurs o qualsevol acció en via administrativa.

L'empresa disposa d'un total de 15 dies des de la notificació de l'acta d'infracció per indicar-ne l'opció per la reducció. Per a això, haurà de presentar a l'òrgan instructor un escrit manifestant la seva voluntat de pagament i la seva renúncia a la impugnació.

Després de la presentació de l'escrit anterior, l'empresa rebrà una resposta de l'Administració amb les instruccions de pagament i amb la reducció del 40% ja aplicada. Per mantenir aquesta reducció haurà de procedir al pagament i acreditar-ho davant de l'òrgan instructor en el termini de 10 dies des de la recepció de la comunicació. En cas contrari, es perd el dret a la reducció.

 

Els nostres professionals li assessoraran en matèria d'inspeccions de treball i d'infraccions i sancions en l'ordre social.